ο ηλεκτρονικός φ

Χρήστος Σφυρής  Β4 

Τι είναι πραγματικά ο ηλεκτρονικός φίλος;

          Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας και καλώς ορίσατε στο περιοδικό μας. Σήμερα ,θα μιλήσουμε για τους ηλεκτρονικούς φίλους. uα τους συγκρίνουμε με τους αληθινούς και θα μάθουμε αν είναι εξίσου καλοί.

          Πριν όμως προχωρήσουμε στο θέμα των αληθινών φίλων ,ας ορίσουμε την έννοια της φιλίας. Η φιλία είναι ένας πνευματικός και συναισθηματικός δεσμός που βασίζετε στην ανιδιοτέλεια και την ειλικρίνεια. Ο φίλος είναι κάτι παραπάνω από έναν  γνωστό,  με τον οποίο περνάτε καλά μαζί. Είναι το άτομο,  με το οποίο μοιράζεστε τις χαρές, τις λύπες, ακόμα και τα μυστικά σας. Είναι το άτομο που θα σας βοηθήσει να ξανασηκωθήτε στις δύσκολες στιγμές και δεν θα διανοηθεί να πει τίποτε κακό πίσω από την πλάτη σας.

 Τώρα που εξηγήσαμε την έννοια της φιλίας, είναι ώρα να μιλήσουμε και για τους ηλεκτρονικούς φίλους, οι οποίοι κατά την γνώμη μου δεν είναι σε καμία περίπτωση εξίσου καλοί με τους πραγματικούς. Ειδικότερα,  το γεγονός ότι οποιοσδήποτε  μπορεί να συνδεθεί και να φτιάξει έναν δικό του λογαριασμό, σημαίνει ότι μπορεί να σου παρουσιαστεί με ψεύτικα στοιχεία. Για παράδειγμα,  η Άννα 43,  με την οποία ανταλλάσσσετε μηνύματα μπορεί να είναι ένας πενηντάρης με κακές προθέσεις.

Επίσης,  δεν νιώθεις το ίδιο ασφαλής όταν μοιράζεσαι ένα μυστικό με έναν ηλεκτονικό φίλο όσο με έναν αληθινό, διότι δεν ξέρεις πού μπορεί να διαδώσει ο ηλεκτρονικός φίλος την πληροφορία που του έδωσες.

Επιπρόσθετα,  όπως δηλώνει ορθότατα η κοιωνιολόγος κα Αφροδίτη Τεπερόγλου: «Η αναζήτηση επικοινωνίας ή γνωριμίας με έναν άγνωστο στο διαδίκτυο δεν είναι φιλία. Είναι η περιέργεια που σύγχρονου ανθρώπου για το τι συμβαίνει στο κόσμο γύρω του. Δεν θα ανατρέξεις στον υπολογιστή σου για να εκμυστηρευθείς το πρόβλημα σου».

Τέλος, τα αγόρια που λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας παίζουν συχνά διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ξεκινούν συνομιλίες με αγνώστους, όχι γιατί έχουν πολλά κοινά με αυτούς αλλά επειδή είναι καλοί στο παιχνίδι που παίζουν, γεγονός δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι  η αγάπη που νιώθουμε για τους φίλους μας, δεν πηγάζει από τις ιδιότητες τους, αλλά από την σχέση που αναπτύσσουμε μαζί τους.

Στο ερώτημα λοιπόν σχετικά με το αν ο ηλεκτρονικός φίλος είναι ένας αληθινός φίλος, σύμφωνα με τα παραπάνω, η απάντηση είναι ΟΧΙ!  Για αυτό παιδιά, όσοι διαβάζεται τώρα αυτό το άρθρο, κλείστε τον υπολογιστή σας και πηγαίνετε να διασκεδάσετε με τους αληθινούς σας φίλους.

Και να θυμάστε!

Οι  πραγματικοί φίλοι είναι αναντικατάστατοι!