top of page

ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

της Μυρτώς Τσόντρι

Το Δ.Θ.Π. (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) πάντα προετοιμάζει για το ευρύ κοινό ιδιαίτερα πολιτισμικά προγράμματα. Έτσι, λοιπόν, αυτή την άνοιξη μπορείτε να διοργανώσετε μία ιδανική έξοδο στο θέατρο της περιοχής μας για να απολαύσετε ενδιαφέρουσες και ποιοτικές παραστάσεις. Θα σας δώσουμε μία πρώτη γεύση από τα αριστουργήματα που ανεβαίνουν  στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας:

  • «ΤΟ ΤΡΑΜ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΠΟΘΟΣ”», του ΤΕΝΕΣΙ ΟΥΙΛΙΑΜΣ

  • 02/02 έως 01/04/2018

 

Πρόκειται για ένα έργο που πρωτοπαίχτηκε στις σκηνές των θεάτρων της Νέας Υόρκης το 1947. Διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη.

Η πλοκή του

 Η Μπλανς, καθηγήτρια από το Νότο, επισκέπτεται στη Νέα Ορλεάνη την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άνδρα της Στάνλεϋ. Η Μπλανς βλέπει υποτιμητικά τον Στάνλεϋ, λόγω της καταγωγής του αλλά και του οξύθυμου και ακατέργαστου χαρακτήρα του, στοιχεία που καθηλώνουν την Στέλλα σε μια σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η εύθραυστη και με ευγενική καταγωγή Μπλανς βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Στάνλεϋ και η συγκατοίκηση μαζί του αποτελεί την αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το ομιχλώδες παρελθόν της και να αναπτυχθεί μια σχέση πάθους και μίσους, που κλονίζει για πάντα τις ευαίσθητες ισορροπίες των ηρώων.

 

Συνεχείς ανατροπές με κρυφούς πόθους, σύνθετα συναισθήματα, ανεκπλήρωτα απωθημένα και εσωτερικότητα στους χαρακτήρες είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου που θα σας γοητεύσουν.

 

  • «Ο ΗΛΙΘΙΟΣ», του ΦΙΟΝΤΟΡ  ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

              Από 13/04 έως 03/06/2018

 

«Ο Ηλίθιος», δηλαδήο πρίγκιπας Μίσκινο , οποίος πάσχει από επιληψία, επιστρέφει στη Ρωσία μετά από πολυετή απουσία. Στην Αγία Πετρούπολη περιφρονούν και χλευάζουν την αθωότητά του. Εκείνος όμως ανταποδίδει τη χλεύη τους με καλοσύνη. Όταν έξαφνα κληρονομεί μια μεγάλη περιουσία, βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος. Για όλους, η αγαθή φύση του πρίγκιπα είναι ακατανόητη και προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα. Ο ιερός όμως αυτός «Ηλίθιος» όταν βρίσκεται στη δίνη των ανθρώπινων παθών, της απαξίωσης, της απληστίας, του έρωτα και της ζήλιας, απαντά με αυταπάρνηση, αγάπη και αυτοθυσία.

 

ØΗ δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο

             Παρακολούθηση προβών για πρώτη φορά στο ΔΘΠ!

Από 11/03 έως 04/06/2018

          

              Το ΔΘΠ για πρώτη φορά καλεί το κοινό σε ανοιχτές πρόβες, προκειμένου να  γνωρίσουν τη διαδικασία της θεατρικής πράξης στο σύνολό της. 

Μέσα από μια δίωρη διαδρομή-ξενάγηση στους χώρους του θεάτρου - από τη σκηνή     έως το παρασκήνιο - , θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνικές ανάγκες μιας παράστασης, να παρακολουθήσουν την πρόβα και τον τρόπο που ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί εργάζονται πάνω στο κείμενο. 
Το κοινό θα γνωρίσει τους χώρους εργασίας του θεάτρου (μέρη της σκηνής, μηχανισμούς, σταγκόνια, τραμπουκέτα, κουϊντες κλπ), θα εξοικειωθεί με τους επαγγελματίες του θεάτρου και τους ρόλους (θεατρικά πρόσωπα και δραματουργία) που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της θεατρικής πράξης.

 

ØΈναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΔΘΠ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ - Φίλια Δενδρινού

 

Μια παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική ,  όπου παρουσιάζονται παραμύθια από τη παγκόσμια λογοτεχνική παράδοση. 

Όλα τα  προτεινόμενα παραμύθια έχουν ξαναγραφτεί– διασκευαστεί  από την  Φίλια Δενδρινού, (ηθοποιό, θεατρολόγο)  ώστε να είναι καλλιτεχνικά άρτια στη σκηνική τους μεταφορά. Σε όλα τα παραμύθια  η ποίηση είναι παρούσα,  ώστε να φέρει τα παιδιά σε επαφή και με τον ποιητικό λόγο, ενώ κάποια από τα παραμύθια μπορεί να  τα συνοδεύει  ζωντανά σχετική μουσική . Η μουσική ακολουθεί το ήθος της ιστορίας, δημιουργώντας μια παράλληλη αφήγηση. 

  1. Νοεμβριος : Κύλα, Κύλισε κουβάρι τρέξε πιάσε το ζαγάρι (δεν παίζεται τώρα)

  2. Δεκέμβριος : Άτζαροι, Μάντζαροι, Λυκοκαλικάντζαροι (δεν παίζεται τώρα)

  3. Ιανουάριος : Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά (δεν παίζεται τώρα)

  4. Φεβρουάριος : Νάνοι και δράκοι στων παραμυθιών τα Δάση (δεν παίζεται τώρα) 

  5. Μάρτιος : Μαγικά Παραμύθια από την Ελληνική Παράδοση

  6. Απρίλιος : Το Αηδόνι  Χ. Κ. Άντερσεν 

Τι περιμένετε λοιπόν;

Αγοράστε το εισιτήριό σας και παρακολουθήστε την παράσταση που σας ενδιαφέρει.

bottom of page