top of page

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο

Ευαγγελία Λουδάρου

Η άγρια δολοφονία της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο είναι ένα πρόσφατο γεγονός που συγκλόνισε τη χώρα μας και ακόμα ερευνάται,  ώστε να αποκαλυφθεί  η αλήθεια και να αποδοθούν έπειτα οι ανάλογες ποινές.
 
Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια  σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα.
Η σορός της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή "Φώκια" στους Πεύκους.
 
Οι έρευνες των αξιωματικών του Λιμενικού έχουν εστιαστεί σε δύο άτομα, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται στην δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας ενώ δεν αποκλείεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και άλλο άτομο. Σημαντικό ρόλο στην έρευνα  έπαιξαν οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στο σπίτι της άτυχης φοιτήτριας.
 
Τι έγινε εκείνο το βράδυ σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους;
Ο 21χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι στους Πεύκους ήπιε ένα ποτό με την 21χρονη, ενώ ο 19χρονος δεν ήπιε και ακολούθως άρχισαν να ερωτοτροπούν. Επίσης, ανέφερε πως είχαν επαφή και ότι η 21χρονη προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του  21χρονου γέλασε και τότε ο 19χρονος έπαθε υστερία, την έβρισε και έπειτα την χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι ενώ  η κοπέλα ήταν στο έδαφος, την έπιασε από τον λαιμό, σήκωσε το ηλεκτρικό σίδερο και την κτύπησε με μανία στο πρόσωπο.
Ο 19χρονος υποστήριξε, σε αντιδιαστολή με την απολογία του 21χρονου, ότι, όταν μετέβησαν στην οικία στους Πεύκους, ο 21χρονος έγινε προκλητικός και επιτακτικός στο να συνευρεθεί ερωτικά με την 21χρονη. Διατείνεται ότι, όταν η τελευταία αρνήθηκε,  οι διαπληκτισμοί τους  εξελίχθηκαν σε χειροδικία και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι. Υποστήριξε ότι ο 21χρονος προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις αρχές και τότε εκείνος, που τελούσε, όπως και ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.
Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
Συγκλονισμένοι οι γονείς αλλά και οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί και ζητούν απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα που προκύπτουν.
Ερωτήματα για παράδειγμα  για το πώς και γιατί βρέθηκε το θύμα στη συγκεκριμένη περιοχή (Λίνδο), η οποία μάλιστα είναι και δύσβατη , βραδινές ώρες και εκτός τουριστικής περιόδου, όπου δεν υπάρχει κίνηση. Πήγε με τη θέλησή της ή κάποιος άλλος την ανάγκασε;
 
Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα
Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις, σύμφωνα με τα οποία βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου κατηγορούμενου μόνο στην σιδερώστρα. Βέβαια, οι δύο κατηγορούμενοι διαφωνούν, για το ποιος χρησιμοποίησε το σίδερο,  για να πλήξει στο πρόσωπο με σφοδρότητα το θύμα. Ωστόσο, το σίδερο βρέθηκε στο σημείο που υπέδειξε ο 19χρονος στους λιμενικούς και κοντά στο μέρος όπου βρέθηκε το άψυχο κορμί της άτυχης Ελένης. Το γεγονός ότι το σίδερο βρέθηκε σπασμένο και πολλές ώρες  στο νερό δυσκόλεψε την αξιολόγηση του για τυχών αποτυπώματα, όμως έπειτα από την ανάλυσή του βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφερθεί πωςδεν σημαίνει αυτόματα πως ο 19χρονος είναι ο δράστης της επίθεσης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες. Οι δύτες στην ίδια περιοχή κατάφεραν να εντοπίσουν και τα ρούχα του θύματος. Συνάμα, τα αποτυπώματα των δύο κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία  βρέθηκαν πάνω σε μπουκάλια και  ποτήρια στο σπίτι, στους Πεύκους, τόπο μαρτυρίου της Ελένης, αλλά και  στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα της φοιτήτριας της,  με το οποίο την  είχαν μεταφέρει από το σπίτι της στους Πεύκους και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν για να την πετάξουν ζωντανή στη θάλασσα. Τέλος, η οικογένεια της άτυχης Ελένης ζήτησε την αναπαράσταση των όσων συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου προς τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.
Συνεπώς, ελπίζουμε να αποκαλυφθεί τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ, να τιμωρηθούν ανάλογα οι ένοχοι και να αποτελέσει αυτό το γεγονός μάθημα προκειμένου να μην ξανασυμβεί ένα  τόσο αποτρόπαιο έγκλημα  στο μέλλον.
bottom of page